Elektrotechnika-elektronika OKJ Képzések

Elektrotechnika-elektronika szakmacsoport OKJ Képzés

 • Automatikai technikus tanfolyam
  Automatikai technikus tanfolyam

  OKJ száma: 54 523 01
  Automatikai technikus tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
  Engedélyszám: E-000526/2014/A075

  Ha érdekli olyan felelősségteljes munka ahol az, hogy az automatizálás, a felügyelet és a karbantartás fontos, akkor jelentkezzen az Automatikai technikus tanfolyamunkra. Oktatási módszereink gyakorlatiasak, a képzésben résztvevők a mindennapokban felmerülő automatizálási feladatokat oldanak meg.Miért vonzó ez a szakma? Ez a jövő! Egyre bonyolultabb, önállóan dolgozni tudó gépek felügyelete, karbantartása, javítása magas szakmai tudást igényel az ipar területén.
  Tanfolyamunkra már lehet jelentkezni. Érettségi képesítés szükséges. A PLC programozó ismeret előnyt jelenthet. Olyan szakemberré válhat, aki gyakorlati alkalmazható tudás birtokában értékké válik a munkaerőpiacon. Műszaki szakemberré, aki képes a termelési, üzemeltetési, fejlesztési feladatokat önállóan elvégezni, alsó- és középszintű vezetői szerepet ellátni, aki ipari számítógéppel vezérelt technológiai rendszereket gyárt, szervizel, ipari robotokat üzemeltet, karbantart, javít.Automatikai technikus feladata az automatizált gépek, berendezések és rendszerek szerelése, üzembe helyezése, karbantartása és javítása. Ismeri és alkalmazza a méréstechnikai elveket és eszközöket. Ismeri és alkalmazza a villamos biztonságtechnikai előírásokat. PLC programot ír, módosít, bevonja a PLC-t a hibakeresés folyamatába.

 • Elektronikai gyártósori műszerész tanfolyam
  Elektronikai gyártósori műszerész tanfolyam
  OKJ száma: 31 522 01

  Elektronikai gyártósori műszerész tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
  Engedélyszám: E-000526/2014/A001

  Elektronikai gyártósori műszerész tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik a szakképesítés megszerzése után szorgalmas munkával és folyamatos továbbképzéssel egy jól jövedelmező tevékenységet kívánnak végezni. Ezen tanfolyam célja továbbá, hogy a képzés befejezése után a tanfolyamon résztvevők képesek legyenek a korszerű elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában önállóan a szakképesítésüknek megfelelő munkakör betöltésére.„IOSZIA”Felnőttképzési Intézményünk kiemelt figyelmet fordít a munkaerő piacon elhelyezkedni vágyók segítésére, hogy a szakmai tudás megszerzését követően, mihamarabb aktív résztvevője legyen a munkaerőpiacnak. Hozzájárulva, hogy ezzel is közelebb kerüljön céljai megvalósításához.
 • Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló tanfolyam
  Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló tanfolyam

  OKJ szám: 35 522 03
  Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
  Engedélyszám: E-000526/2014/A076

  Ha szeretne rövid időn belül egy jól jövedelmező szakmát elsajátítani, Intézményünknél most megvalósíthatja régi-új álmát!Ha általános műveltséggel rendelkező, korszerű, szakmai elméleti és gyakorlati tudással, felkészültséggel rendelkező szakemberré akar válni, aki képes ellátni a szakképesítéshez kapcsolódó munkaterületeket és feladatokat, akkor jelentkezzen képzésünkre. Egy olyan szakmát tud tanulni, mellyel könnyen és zökkenőmentesen el tud majd helyezkedni. Magasan képzett, elismert szakmai oktatóink minden tudásukat átadják a képzésben résztvevőknek.

 • PLC programozó tanfolyam
  PLC programozó tanfolyam

  OKJ száma: 51 523 01
  PLC programozó tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
  Engedélyszám: E-000526/2014/A014

  Ha úgy érzi, kiváló a problémamegoldó képessége, bonyolult, összetett kérdéseket is képes megoldani, akkor PLC programozó tanfolyamunkat ajánljuk!Az válassza a PLC programozó OKJ képzést, és szerezze meg nálunk ezt a szakmai végzettséget, aki a mai tudásalapú társadalomban nagy termelékenységet és pontosságot kívánó szakmát szeretne ipari területen, aki a szakképesítés megszerzése után szorgalmas munkával és folyamatos továbbképzéssel még kiválóbb szakemberré szeretne válni. Azoknak ajánljuk, akik végre saját maguk szeretnék irányítani életüket, szemléletváltásra készek, idejüket és pénzüket szánják rá. Az IOSZIA Felnőttképzési Intézménynél lehetősége nyílik tanulni.A PLC programozás manapság az egyik legfontosabb programozás fajta. A tanfolyam célja, hogy a képzett szakemberek képesek legyenek a különféle ipari berendezésekhez, gyártósorokhoz programot írni. Jelentkezz PLC programozó OKJ-s tanfolyamunkra!

  A PLC programozó szakma egyike a legkeresettebb szakmáknak Magyarországon. A hallgatók profi szakemberektől gyakorlatorientált tanfolyam alatt sajátíthatják el a pályához szükséges ismereteket. Oktatási módszereink gyakorlatiasak, a hallgatók a mindennapokban felmerülő PLC programozási feladatokat oldanak meg.

  A PLC egy programozható vezérlő. A PLC-ket elsősorban az iparban használják, gépek, berendezések, gyártósorok vezérlésére. Digitális (kétállapotú) és analóg ki- és bemenetei vannak, amelyek iparban szabványos jelek fogadására és kiadására alkalmasak. A PLC legfontosabb tulajdonságai, hogy valamilyen magasabb szintű programozási nyelven programozható, gyakorlatilag minden vezérlésben és szabályozásban használt szabványos ipari jelhez közvetlenül illeszthető. Saját, belső operációs rendszerrel rendelkezik, ami felügyeli a belső perifériákat és a bővítőmodulok működését, a kommunikációt (ha van), futtatja a felhasználó vezérlőprogramját és valamilyen szinten kezeli a hibákat.

 • Távközlési technikus tanfolyam
  Távközlési technikus tanfolyam

  OKJ száma: 54 523 05
  Távközlési technikus tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
  Engedélyszám: E-000526/2014/A048

  Ha szakmailag megalapozott választ keres arra, hogy mitől szól a rádió, hogyan tud távoli földrészen élőkkel beszélgetni, mi van az adótornyok belsejében, akkor ezt a képzést ajánljuk Önnek.A technika rohamos fejlődésének köszönhetően minden szervezetnél szükség van egy olyan emberre, aki profiként foglalkozik a távközlési hálózatokkal, hiszen ezek adják az alapot a külsős, valamint a belsős kapcsolattartáshoz is. A távközlési technikus keresett szakember, az azonban nem mindegy, hogy csak egy papírja van, vagy valódi, használható tudás is rejtőzik-e mögötte. Ha az Ön célja a megbízható, széleskörű tudás elsajátítása, akkor válassza a Távközlési technikus képzésünket.Távközlési technikus távközlési hálózatokat létesít, tesztprogramokat futtat, archivált adatokat visszatölt, távfelügyeletet ellát, a berendezés műszaki jellemzőit méri.

  A gyakorlatorientált oktatásnak köszönhetően a tanfolyam sikeres befejezése után képes lesz távközlési rendszereket kezelni és üzemeltetni. Részt tud venni a távközlési beruházásokban, a berendezések installálásában, a hálózat kiépítésében. Üzemeltetni tudja a rendszerben lévő eszközöket és berendezéseket, hibát kezel, javít. Képes lesz kapcsolatot teremteni az adatátviteli rendszerek, a hang és beszédátviteli rendszerek, valamint a műsorszórás területei között, és kezelni a vezetékes és a vezeték nélküli hálózati megoldásokat.

 • Villanyszerelő tanfolyam
  Villanyszerelő tanfolyam

  OKJ száma: 34 522 04
  Villanyszerelő tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
  Engedélyszám: E-000526/2014/A077

  Akkor válassza ezt a képzést, ha a szakma megszerzése után szorgalmas munkával, jól jövedelmező tevékenységet szeretne végezni. Felelősségteljes és szerteágazó munka, mindennap más kihívást tartogat. Jelentkezzen most a Villanyszerelő képzésünkre!Az elektromosság olyannyira szerves része életünknek, hogy lassan már csak a hiánya tűnik fel az otthonokban, az irodákban, vagyis a legtöbb helyen a nyugati világban. Ekkor viszont szinte rögtön segítségre van szükség, s míg így működnek a dolgok nélkülözhetetlen szakma a villanyszerelőé. A Villanyszerelő OKJ-s képzéssel olyan tudásra tehet szert, melyet más területeken is hasznosíthat a munka világában.Villanyszerelőként sokféle munkát végezhet. Dolgozhat új épületek hálózatának kialakításán, régi épületek elektromos rendszerének felújításán, végezhet kisebb javításokat, de dolgozhat egy gyár karbantartó villanyszerelőjeként is.

  OKJ Villanyszerelő tanfolyam elvégzésével piacképes tudást tehet magáévá, melyre míg társadalmunk elektromosságot használ, mindig szükség lesz. A megszerzett ismereteket egyéni vállalkozóként, illetve egy vállalat dolgozójaként is könnyen kamatoztathatja egy jó szakember. Jó szakemberré pedig csak tanulás és gyakorlás árán lehet válni, amikre lehetőséget biztosítunk kiváló oktatókkal, akik mind az elméleti, mind a gyakorlati tudást a lehető legalaposabb formában képesek átadni. A képzésünket sikeresen teljesítő hallgató munkakörében ellátja a villanyszerelési munkálatok előkészítését. Helyszíni szemlét, felmérést végez. A kivitelezéshez terveket készít, elemzi és értelmezi a műszaki leírásokat. Kiválasztja a munkához szükséges eszközöket, szerszámokat, készülékeket. Jegyzőkönyvet és műszaki dokumentációt vezet a munkáról. Egyezteti a munkafolyamatot a megrendelővel és partnerekkel. Ellenőrzi és meghatározza az eszköz- és anyagszükségletet. Elvégzi a szükséges villamos számításokat. Feljegyzi az esetleges változásokat a kiviteli tervekre. Betartja és betartatja a munkahelyi minőségbiztosítási, tűzvédelmi és munkavédelmi előírásokat.

Amennyiben kérdése merül fel, úgy munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

“IOSZIA” Duális Szakképzési és Felnőttképzési Intézmény Kft.
1066 Budapest, Teréz körút 12.
Nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 8:00-16:30
Telefonszám: +36 (37) 301-649
Felnőttképzési tevékenységet igazoló engedélyszám: E-000526/2014

Elektrotechnika-elektronika szakmacsoport, Automatikai technikus OKJ Képzés, Elektronikai gyártósori műszerész OKJ Képzés, Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló OKJ Képzés, PLC programozó OKJ Képzés, Távközlési technikus OKJ Képzés, Villanyszerelő OKJ Képzés
“IOSZIA” – For the People…
Felnőttképzés