Húskészítmény gyártó tanfolyam

Húskészítmény gyártó tanfolyam

A 47. sorszámú Húskészítmény gyártó részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye
1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK
1.1. A részszakképesítés azonosító száma: 31 541 05
1.2. Részszakképesítés megnevezése: Húskészítmény gyártó
1. 3. Iskolai rendszerű szakképzésben a szakképzési évfolyamok száma: –
1.4. Iskolarendszeren kívüli szakképzésben az óraszám: 240-360
2. EGYÉB ADATOK
2.1. A képzés megkezdésének feltételei:
2.1.1. Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában
2.1.2. Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető e rendelet 3. számú mellékletében az élelmiszeripari
szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában

Jelentkezzen most!

Húskészítmény gyártó tanfolyam Duális Szak- és Felnőttképzés keretében

Ha kérdése van, forduljon bizalommal munkatársainkhoz!

2.2. Szakmai előképzettség: –
2.3. Előírt gyakorlat: –
2.4. Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
2.5. Pályaalkalmassági követelmények: –
2.6. Elméleti képzési idő aránya: 20 %
2.7. Gyakorlati képzési idő aránya: 80 %
2.8. Szintvizsga: –
2.9. Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: –
3. PÁLYATÜKÖR

3.1. A részszakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakör(ök), foglalkozás(ok)
3.1.1. FEOR száma FEOR megnevezése A részszakképesítéssel betölthető munkakör(ök)
3.1.2. 7111-14 Disznósajtkészítő
3.1.3. 7111-21 Hús- és szalonnasózó, pácoló
3.1.4. 7111-22 Húsaprító
3.1.5. 7111-23 Húselőkészítő
3.1.6. 7111-24 Húsfüstölő
3.1.7. 7111-25 Húsipari termékgyártó
3.1.8. 7111-26 Húsosztályozó
3.1.9. 7111-27 Hús-sózó
3.1.10. 7111-29 Hússzeletelő
3.1.11. 7111-31 Kolbászkészítő
3.1.12. 7111-32 Kolbászpározó
3.1.13. 7111-36 Pácoló, fűszerező
3.1.14. 7111-40 Sonkafőző
3.1.15. 7111-41 Sonkatöltő
3.1.16. 7111-42 gyártó Szalámitöltő
3.1.17. 7111-43 Szalonnasózó
3.1.18. 7111-44 Szárazáru készítő
3.1.19. 7111-48 gyártó Zsírolvasztó
3.2. A részszakképesítés munkaterületének rövid leírása:
Nyers vagy hőkezelt, töltelékes vagy darabos húskészítményeket állít elő a szükséges anyagok előkészítésével,
aprításával, formázásával, töltésével, tartósításával.
A részszakképesítéssel rendelkező képes:
– átvenni a munkaterületet
– anyagokat átvenni, raktározni
– felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket
– betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat
– alapméréseket végezni
– adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni
– másodlagos feldolgozást végezni
– félkész és késztermékeket készíteni
– hőkezelt töltelékes húskészítményeket gyártani
– sózott, pácolt húskészítményeket gyártani
– nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani
– zsírolvasztást végezni
– konzervet készíteni
– tartósító műveleteket végezni
– befejező műveleteket végezni
– eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni
– betartania a tevékenységre vonatkozó technológiai előírásokat
3.3. Kapcsolódó szakképesítések
3.3.1. A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés
3.3.2. azonosító száma megnevezése a kapcsolódás módja
3.3.3. 34 541 03 Húsipari termékgyártó szakképesítés
4. SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK
4.1. A részszakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti
4.2. azonosító száma megnevezése
4.3. 10926-12 A húsipari és malomipari munkavégzés követelményei
4.4. 10928-12 Darabolás, csontozás
4.5. 10929-12 Másodlagos húsipari feldolgozás

Húskészítmény gyártó vizsga menete, és egyéb információk
Élelmiszeripari szakmák: Húskészítmény gyártó
Húskészítmény gyártó tanfolyam
Felnőttképzés – Jelentkezés a Húskészítmény gyártó tanfolyamra

Felnőttképzés
Kérjük tekintse meg megújult honlapunkat!
“IOSZIA” Duális Szak- és Felnőttképzési Akadémia – Válassz egy szakmát, és találd meg a hivatásod!
hirek.ws.all – hirek.ws.orszagos