Faipari OKJ Képzések

Faipar szakmacsoport Képzései

 • Asztalos tanfolyam
  Asztalos tanfolyam 

  OKJ száma: 34 543 02
  Asztalos tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
  Engedélyszám: E-000526/2014/A123 

  Ha elég kézügyességgel és fantáziával van megáldva, szereti a fa illatát, a kétkezi munkát, akkor válassza ezt a szakmát és foglalkozzon azzal, amit szeret is egyben.
  Az évezredek során számos faipari mesterség jött létre, óriási mennyiségű tudás és hozzáértés halmozódott fel. Sajnálatos módon azonban a XX. század e tudás egyre gyorsuló ütemű elvesztését hozta el. A Gép megölte a Mestert. A fa a többi nyersanyaghoz viszonyítva az emberiség által használt legrégibb alapanyag, mivel sok jó tulajdonsága van. Pl.: könnyen megmunkálható, rugalmas, jó hőszigetelő, esztétikus, sokféle használati tárgy készítésére alkalmas. Az asztalos egyfajta faműves, aki az ács szakmának egyik, a kora középkorban specializálódott ágát műveli. Az asztalos fő feladatköre a faipari termékek készítése, szerelése, karbantartása, javítása és felújítása, különböző rendeltetésű és szerkezetű bútorok, nyílászárók és belsőépítészeti munkák elkészítése. Tevékenységi köre a termék előállításához szükséges eszközök és anyagok beszerzésén át a gyártási műveletek, kapcsolódó adminisztrációk, valamint a befejező feladatok elvégzéséig terjed.Az általunk kínált költséghatékony, ár-érték arányában kiemelkedő lehetőségű Asztalos Tanfolyam során olyan szakemberré válhat, aki a gyakorlatban alkalmazható tudás birtokában értékesebbé válik saját céljainak megvalósításában és a munkaerőpiacon egyaránt. Elhelyezkedhet, mint általános asztalos, beépített bútor helyszíni szerelője, beépített bútor-készítő, bútorgyártó, bútorjavító, díszlet-asztalos, egyedibútor-készítő.

 • Faipari technikus tanfolyam
  Faipari technikus tanfolyam

  OKJ száma: 54 543 01
  Faipari technikus tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
  Engedélyszám: E-000526/2014/A053 

  Ha szeretné megtanulni, hogyan kell a fát megmunkálni, szeretne vállalkozóként elhelyezkedni, olyan munkát keres, amire nagy munkaerő-piaci kereslet mutatkozik, szeretne munkája során kézzelfoghatót alkotni, kreatív munkát szeretne végezni, vagy ha szereti a fa illatát, akkor az OKJ-s Faipari technikus tanfolyamot Önnek ajánljuk.Faipari technikus a fűrésztelepeken, az alapanyaggyártó üzemekben a késztermékek előállításhoz szükséges alapanyagok gyártását szervezi. A megrendelő igényei alapján bútoripari termékek gyártási, szervezési, értékesítési feladatát végzi. Az épületekhez szükséges beépített bútorok, ajtók, ablakok, lépcsők, parketta és egyéb épületasztalos ipari termékek gyártási, szervezési feladatával foglalkozik.Faipari technikus tanfolyam alatt megtanulhatja, hogy a munkavédelmi előírásokat betartva hogyan kell rönktéri, fűrészüzemi, készárutéri technológiai feladatokat végezni, illetve különböző bútorok gyártási folyamatait megtervezni és megszervezni.OKJ-s faipari technikus tanfolyam elvégzése után fa- és könnyűipari technikusként tud elhelyezkedni akár alkalmazotti pozícióban, akár önálló vállalkozást indítva. A Faipari technikus OKJ tanfolyam lehetővé teszi, hogy bármelyiket is válassza, sikeres és elismert szakemberré váljon.

Amennyiben kérdése merül fel, úgy munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

“IOSZIA” Duális Szakképzési és Felnőttképzési Intézmény Kft.
1066 Budapest, Teréz körút 12.
Nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 8:00-16:30
Telefonszám: +36 (37) 301-649
Felnőttképzési tevékenységet igazoló engedélyszám: E-000526/2014

Faipar szakmacsoport, Asztalos OKJ Képzés, Faipari technikus OKJ Képzés

“IOSZIA” – For the People…
Felnőttképzés